5 TIPS TO PREVENT SKIN AGING

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

1. Innemen van collageen poeder

Collageen geeft elasticiteit en stevigheid aan de huid en verbetert de botton, haar, nagels en gewrichten. Het is een belangrijk eiwit in het lichaam die afzwakt als we ouder worden. Het innemen van collageen, vaak in een poedervorm, kan deze tekorten weer in balans brengen. Het werkt daarnaast ook hydraterend en zorgt voor het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Een echte aanraden om vanaf je 25e mee te beginnen.

2. SPF toevoegen aan jouw routine

Blootstelling aan de zon, is één van de grootste boosdoeners voor de huid. Dit versnelt de veroudering van de huid en daarom extra belangrijk om elke dag spf 30 of 50 aan te brengen. Ook als de zon niet schijnt, want uv stralen zijn nog steeds schadelijk als het bewolkt is.

3. Gebruik retinol

Retinol, ook bekend als retinoids of vitamine A, is een van de meest bekende anti-aging ingrediënten. Het heeft een huidherstellend vermogen en bevorderd ook de productie van collageen. Let wel op, introduceer dit product langzaam in jouw routine. Begin met om de dag en kijk hoe jouw huid hierop reageert. 

4. Consumeer vitamine rijke voedingsmiddelen

Het wordt vaak gezegd, maar “you are what you eat”. De beste ingrediënten om te consumeren voor een gezonde en stralende huid, hebben een hoog ontstekingsremmende gehalte en zijn hoog in antioxidanten. Dit heeft een positief effect op de elasticiteit en het verouderingsproces van de huid. 

Voedingsmiddelen die wij aanraden: Zalm, Avocado , Groene thee, Matcha, Blauwe Bessen 

5. Een zijden kussensloop maakt het verschil

Om frictie met de huid te voorkomen en de huid gehydrateerd te houden, is het van belang om een bewuste keuze te maken bij het kiezen van jouw kussensloop. Wist je dat een katoenen kussensloop vocht uit je huid onttrekt? Ook zorgt het voor meer frictie, wat schade aan de kwetsbare huid brengt. De Skin Recovering Zijden Kussensloop van Dore & Rose, is gemaakt van 22 momme moerbei zijde en behandeld met zilverionen. Een essentiële toevoeging voor elke skincare routine.